Na prvu Noć kazališta u Dragalić dolaze i gosti iz Zagreba i Srednjeg Lipovca

S obzirom da je Općina Dragalić ove godine postala novi sudionik Noći kazališta, na konferenciju za medije u zagrebačkoj palači Dverce, 11. studenoga 2019. godine, Narodno sveučilište Dubrava pozvalo je Zvonimira Karlika, općinskog načelnika.
– U kraćem predstavljanju lokalne zajednice iz koje dolazi, obrazložio je u čemu vidi značaj sudjelovanja u ovoj manifestaciji i kakve učinke od toga očekuje. Dotaknuo je i vidljivost kazališne djelatnosti i njen razvoj na općinskoj razini, navodeći prvo sudjelovanje u ovoj manifestaciji kao snažan poticaj da vlastite kazališne produkcije iu gostovanja drugih kazališnih grupa uskoro zažive i na pozornici Pučkog doma.

Nije presmiono zaključiti da bi Noć kazališta 2020. mogla biti u znaku izvođača i iz naše Općine, ali i njihovog gostovanja u drugim sredinama, u ne samo toj prigodi. Upravo te vlastite scenske produkcije i razmjene gostovanja i jesu bitne odrednice Noći kazališta.

Stoga će u prvoj Noći kazališta u Općini Dragalić, uz KUD Dragalić i Zagonetački klub Dragalić, gostovati Dječje kazalište Dubrava iz Zagreba, s predstava “Don Quijote”, te Udruga “Sve Lipo” iz Srednjeg Lipovca, s pučkim igrokazom “Raj na zemlji”.

Igraju: Danijel Radečić, Monika Berberović, Mark Šokčić

U predstavi u “Raj na zemlji” Udruge “Sve lipo” prate se događaji u obitelji Strišković koji žive u Srednjem Lipovcu, malom selu u Slavoniji, 50-ih godina prošlog stoljeća. Prikazan je njihov svakodnevni život u brojnim humorističnim situacijama.

Voditeljica: Paulina Didović

Likovi: Joza (Đuro Hotovec), Bara (Danijela Didović), Miško (Ivan Didović), Janja (Ljubica Knežević), poštar (Vlado Bogdanović), Ivka (Bernarda Didović), Anka (Lucija Didović), Mara(Željka Didović), Kaja (Martina Pernar), Ana (Ana Čmelješević), Reza (Nevenka Pernar).

  • Za više informacija o samoj ovogodišnjoj manifestaciji “Noć kazališta” 2019. kliknite na iduću poveznicu web centra hrvatske kulture Culturenet.hr:

S radošću Vas očekujemo u nedjelju 17.11.2019. u Pučkom domu u Dragaliću u 17:00 sati.