Uspješna prva Noć kazališta u Općini Dragalić /FOTO galerija/

U prošlu nedjelju, 17. studenoga u Pučkom domu Dragalić odražana je 11. Noć kazališta. Ova sve popularnija manifestacija pod vodstvom Narodnog sveučilišta “Dubrava” dobiva iz godine u godinu sve više na značaju, stoga su organizatori odlučili u projekt uključiti i Općinu Dragalić u kojoj su prepoznali entuzijazam i zasluženu želju da se pridruži ovoj manifestaciji od velikog značaja za kulturalizam Republike Hrvatske.

Kako bi se u narodu reklo, “prvo, pa muško” upravo su jednostavne riječi kojima se može opisati uspjeh prve Noći kazališta u Dragaliću. Uz mnoštvo posjetitelja i pun Pučki dom postignut je cilj vodstva općine na čelu s načelnikom Zvonimirom Karlikom i tajnikom Narodnog sveučilišta iz Dubrave Krešimirom Kvočićem da Noć kazališta populariziraju i u manjim mjestima.

Naime, Noć kazališta se u Brodsko-posavskoj županiji sada organizira na samo tri mjesta, tako da se i Općina Dragalić uz Slavonski Brod i Novu Gradišku može dičiti realizacijom spomenutog projekta kao i sa članovima svoji KUD-ova i udruga.

Prema riječima načelnika Karlika ovo je još jedna velika stvar za Općinu Dragalić koja unatoč ratnim razaranjima devedestih ipak konstantno napreduje za boljitak i kvalitetu života svojih mještana, te ide dalje u svjetliju budućnost. Organiziranjem ovakvih i sličnih manifestacija stvara se jedna platforma i mogućnost da jednoga dana naraštaji današnjih malih školaraca možda otkriju svoje afinitete i talente.

Glavni cilj je postignut. Popularizacija i decentralizacija kazališne djelatnosti te dovođenje kulturnih sadržaja u sredine čije stanovništvo nije u mogućnosti u kontinuitetu pratiti kazališne predstave koje se uglavnom održavaju u većim gradovima.

Općina Dragalić zajedno sa ostalim organizatorima posebno se zahvaljuje glumcima Dječjeg kazališta Dubrava Danijelu Radečiću, Moniki Berberović i Marku Šokčiću, amaterskoj dramskoj skupini Udruge „Sve lipo“ iz Srednjeg Lipovca u sastavu Đuro Hotovec, Ivan Didović, Ljubica Knežević, Danijela Didović, Vlado Bogdanović, Bernarda Didović, Lucija Didović, Željka Didović, Martina Pernar, Ana Čmelješević i Nevenka Pernar, te voditeljici i autorici komada „Raj na zemlji“ Paulini Didović.
Ali i članovima Zagonetačkog kluba “Dragalić” i Ženskoj pjevačkoj skupini KUD-a Dragalić koji su publiku držali budnom puna tri sata. Posebna zahvala tajniku Narodnog sveučilišta Dubrava Krešimiru Kvočiću koji je bio inicijator i spona za uključivanje Općine Dragalića u ovu manifestaciju.

One najmlađe sinoć je do suza nasmijala glumačka družina Dječjeg kazališta Dubrava u Cervantesovom Don Quijoteu, a i oni malo stariji su „umirali od smijeha“ u predstavi “Raj na zemlji” Udruge “Sve lipo” iz Srednjeg Lipovca. Članovi Zagonetačkog kluba Dragalić su pripremili zanimljiv dio programa pod nazivom „Odgonetnute zagonetke Noći kazališta“ na temu svih pojmova vezanih uz Noć kazališta u anagramima, premetaljkama i sličnim zagonetačkim disciplinama, a članice Ženske pjevačke skupine KUD-a Dragalić su izmamile veliki pljesak publike izvodeći splet pjesama pod nazivom „Dragalić je selo pokraj pruge, uvijek pjesma, nikad tuge”.

Oni koji su ispunili Pučki dom u Dragaliću su bili sretni i zadovoljni što su bili dio ove kulturne manifestacije, a sasvim je sigurno da će oni koji nisu došli imati za čime žaliti . Njima će se šansa za uživanjem u sličanom programu ili aktivnostima, kako tvrde načelnik Općine Dragalić Zvonimir Karlik i tajnik Narodnog sveučilišta Dubrava Krešimir Kvočić možda uskoro ukazati jednom iznenađenjem.

Do tada ostajemo pod pozitivnim dojmovima prve Noći kazačišta u Općini Dragalić i veselimo se idućoj.