Obavijest o održavanju izobrazbe o uporabi pesticida

Poljoprivredno savjetodavna služba
Poljoprivredno savjetodavna služba

Izobrazba o održivoj uporabi pesticida obveza je svih koji koriste pesticide u obavljanju svoje djelatnosti kao što su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poduzeća i zadruge, a proizlazi iz odredaba Zakona o održivoj uporabi pesticida.

Za poljoprivrednike općine Dragalić izobrazbu će provesti Savjetodavna služba po ovlaštenju Ministarstva poljoprivrede.

Održati će se trodnevni tečaj u trajanju 15 sati u prostorijama Vatrogasnog doma Dragalić, nakon kojega će polaznici polagati pismeni ispit.

Da bi se navedeno započelo, kandidati (nositelji gospodarstva ili članovi gospodarstva koji su upisani u Upisnik i dr.) se moraju upisati prilikom čega moraju imati osobnu iskaznicu, OIB, svjedodžbu završene škole (osnovna, srednja itd.) ili preslik radne knjižice, a prijavnicu će popuniti Savjetodavna služba.

Cijenu savjetovanja u iznosu od 380,00 kuna odredilo je Ministarstvo poljoprivrede, a Općina Dragalić će financirati polaznicima tečaja iznos u cijelosti.

Svi zainteresirani trebaju se žurno javiti u ured Općine Dragalić svaki radni dan u vremenu od 8,00-14,00 sati radi prijave i dostave navedene dokumentacije, a za dodatne informacije mogu nazvati ured Općine Dragalić na tel. 376 236.

Tečaj će se održati 23., 24. i 25. ožujka 2015. godine u vremenu od 10,00-15,00 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Dragaliću.

Savjetodavna služba
Podružnica B-PŽ
Mijo Gašparović