84. godišnja Skupština DVD-a Dragalić

Radno voditeljstvo Skupštine
Radno voditeljstvo Skupštine

U petak 13. veljače 2015. održana je 84. redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Dragalić. Nazočne je pozdravio predsjednik DVD-a Dragalić Željko Petričević, te im zaželio ugodan boravak u Dragaliću i nastavak uspješne suradnje u zaštiti od požara i drugim aktivnostima. Među uzvanicima su bili i predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko –posavske županije Milan Šulter, načelnik Općine Dragalić Zvonimir Karlik, vlasnik tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić, članice KUD-a Dragalić, te predstavnici DVD-ova Gornji Bogićevci, Okučani, Nova Gradiška, Cernik, Dolina, Štivica, Donji Varoš, Lužani, Bodovaljci, Oriovac, Sičice, Stara Subocka, Kerestinec i Baćin Dol.Izvješće o radu DVD-a za 2014. godinu podnio je zamjenik zapovjednika Nikica Trnka koji je, među ostalim, rekao da je tijekom 2014. godine izvršeno osposobljavanje 1 člana za zvanje vatrogasac, 4 vatrogasca I. klase, 4 dočasnika, 3 strojara i 3 specijalista za dišne organe tako da trenutno DVD ima 27 vatrogasaca ,18 vatrogasaca I. klase, 5 dočasnika, 10 dočasnika I. klase, 8 časnika i 1 časnika I. klase.
Izvješća i planovi su jednoglasno usvojeni, kao i izmjene i dopune Statuta društva koji je morao biti usklađen s novim zakonskim odredbama. Spomenicu vatrogasne zajednice županije i diplomu za 40 godina neprekidnog rada u vatrogastvu dobili su: Franjo Dautović, Zoran Bilačić, Zdravko Filipović, Zdenko Gorup, Petar Ninković i Josip Šupica. Spomenicu za 10 godina rada u vatrogastvu dobili su Ivan Derežanin i Matija Jurković koje je nagrađenima uručio predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko –posavske županije Milan Šulter. Zamjenik zapovjednika Nikica Trnka uručio je 15- torici članova DVD-a Dragalić uvjerenja o završenim specijalnostima i zvanjima. Skupštinu su pozdravili i gosti prigodnim riječima.
Iako mnogi mladi vatrogasci odlaze u potragu za poslom u druge sredine, uz 67 osposobljenih vatrogasaca za izvršavanje zadaća u spašavanju ljudi i imovine, DVD Dragalić s mladeži, počasnim i podupirućim ima ukupno 130 članova. DVD Dragalić ni tijekom Domovinskog rata u progonstvu nije prestajao s radom, a u ovom mirnodopskom vremenu pokazuje da 84 godine postojanja i rada daje nadu da će se društvo održati i funkcionirati u još boljim uvjetima.

Tekst i foto: Radio Bljesak