Prva Programska skupština “Hrvatskog srca” općine Dragalić

.....

Održana je u četvrtak 16. veljače, a uz članove ove asocijacije žena HSS-a, bili su joj nazočni i Davor Vlaović dožupan, predsjednik županijske i regionalne organizacije HSS-a, Klara Šćuka predsjednica “Hrvatskog srca” BPŽ, Jasmina Akmačić predsjednica “Hrvatskog srca” općine Rešetari, Ivanka Grgić predsjednica Udruge žena Brđani, Antun Grgić predsjednik OO HSS-a općine Rešetari, Zlatko Bunjevac predsjednik Općinskog vijeća i Zvonimir Karlik načelnik općine Dragalić.
– Osnovali smo “Hrvatsko srce” s ciljem okupljanja žena i davanja doprinosa ukupno kvalitetnijem i sadržajnijem životu općine. Jedan od ciljeva bio je i edukacija i zdravstveno osvješćivanje, ali i angažiranje žena u političkom životu zajednice – istakla je predsjednica Brankica Farnješević. Prvu aktivnost koju su organizirale bilo je predavanje dr. Vesne Oršulić na temu “Kako biti bolji?”, sudjelovali su na Danima kruha u Okučanima, potom na glavnoj skupštini “Hrvatskog srca”, u obilježavanju 80-e obljetnice DVD-a Dragalić. Veliki doprinos dale su i u realizaciji svečanosti otvorenja novoizgrađenog Društvenog doma. Organizirale su predavanje o ekološkoj poljoprivredi, upriličile hodočašće u Molve. Omogućile najmlađima sudjelovanje na pokladnim svečanostima u Gornjim Bogićevcima, sudjelovale na mini seoskim igrama u Grabovcu, na druženju na Strmcu. Kako su članice ove asocijacije ujedno i članice drugih udruga doprinose cjelovitijoj promociji svoga kraja.
Poslije Programske skupštine u organizaciji “Hrvatskog srca” općine Dragalić održano je predavanje s temama – poboljšanje kvalitete tla, ekološka zaštita i primjena Mjesečevog sjetvenog kalendara. Predavači su bili prof. Ivo Bašić utemeljitelj Udruge “Živa zemlja” i ing. Vjekoslav Hudolin koji je upoznao s pripremama i aktivnostima vezanima za osnivanje udruge “Stare sorte” općine Dragalić.

 Ivanka Herceg, www.gradski-radio.hr