WiFi4EU-pristup bežičnom internetu

Europskom inicijativom WiFi4EU Općina Dragalić omogućila je svojim građanima i turistima visokokvalitetan pristup bežičnom internetu. Za realizaciju projekta osiguran je vaučer od 15.000 eura bespovratnih sredstava koje je dodjeljivala Europska komisija INEA.

Instaliranim WiFi baznim stanicama (12 komada (6 unutarnjih i 6 vanjskih) s modernim širokopojasnim pristupom internetu Općina Dragalić je pokrila najfrekventnija područja okupljanja stanovništva.

Pokriveni su unutarnji i vanjski prostori objekata: Općinske zgrade, vatrogasnog doma, školskog igrališta, vrtića, društvenog doma, nogometnog kluba te područje vjeronaučne učionice i dječjeg parka.

Ovim projektom Općina je započela kvalitetnu izgradnju infrastrukture za tehnološke projekte koji dolaze kroz buduća EU sredstva u vidu pametnih rješenja za općine i gradove (upravljanje javnom rasvjetom, otpadom … ).

U uspješnoj realizaciji projekta sudjelovala je zagrebačka tvrtka Callidus GRUPA s bogatim međunarodnim portfoliom, ujedno vodeći integrator javnih WiFi mreža u Republici Hrvatskoj. Za pristupne točke je korištena provjerena i visokokvalitetna oprema američkog proizvođača – Cambium Networks.

Postavljena oprema osigurava neprekinut pristup mreži pod najvećim opterećenjem s punim kapacitetom korisnika.

Napominjemo da je pristup internetu kompletno besplatan. Potrebno je biti u zoni oko baznih stanica u radijusu od oko 50tak metara te klikom na mrežu WIFI4EU prihvatiti uvjete korištenja. Na Vama je da surfate.