Obavijest – izdavanje propusnica – dodatni naputci

S obzirom na ogroman broj zahtjeva za izdavanjem propusnica iz nadležnosti Stožera CZ Općine Dragalić ovim putem obaviještavamo stanovnike općine Dragalić o dodatnim naputcima od strane Stožera CZ BPŽ:

  1. TRAŽI SE MAKSIMALNO RESTRIKTIVAN PRISTUP U IZDAVANJU PROPUSNICA! Nedopustivo je propusnice izdavati po osnovi kupnje hrane i osnovnih potrepština ukoliko se to može obaviti u mjestu prebivališta! Nedopustivo je iste takve propusnice izdavati na mjesec dana! Time se direktno daje prostor za zloporabe režima propusnica i tako derogira Odluka nacionalnog Stožera CZ! Ovakvim ponašanjem samo doprinosimo mogućnosti širenja zaraze među stanovništvom što je u suprotnosti s Odlukom nacionalnog Stožera i namjerom iste. Tražim od svih lokalnih stožera da preuzmu maksimalnu odgovornost u smislu navedenog.
  2. Vezano za prethodno navedeno kao i jučerašnji naputak koji je išao u pravcu određene fleksibilnosti u svezi s potrebama oko radova u poljoprivredi, ishrane stoke i slično, naveli smo mogućnost tjednih propusnica u dogovoru sa PU BPŽ pa istu ponavljamo dok se eventualno drugačije ne riješi.
  3. Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji CK odvijaju se prema planovima davanja i u tom smislu nema nikakvih restrikcija jer za potrebe zdravstvenog sustava moraju se osigurati dovoljne količine krvi. U tom smislu, molim da takvim osobama izdajete propusnicu za odlazak na akciju DDK kako ne bismo ugrozili potrebe zdravstvenog sustava.