Konstituirano Općinsko vijeće

Općinsko vijeće 2017-2021

Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Mario Brađašević (HSS), a za potpredsjednicu Brankica Franješević (HSS).
Konstituirajuću sjednicu (održanu 13.lipnja), prema zakonskim odredbama, sazvao je i do utvrđivanja prvog izabranog člana s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova,vodio je Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave BPŽ.
Na konstituirajuću sjednicu općinskog vijeća općine Dragalić odazvalo se svih 11 izabranih vijećnika, a nazočan joj je bio i zamjenik načelnika Igor Šupica.

Na prijedlog HSS, odnosno 1/3 vijećnika jednoglasno je usvojeno Mandatno povjerenstvo u sastavu: predsjednik Željko Petričević i članovi Vjekoslav Barta i Rade Bosanac. Predsjednik Mandatnog povjerenstva Željko Petričević podnio je izvješće o provedenim izborima za članove i članice općinskog vijeća. Utvrđen je član vijeća koji je predsjedavao sjednicom do izbora predsjednika, a to je Brankica Franješević s liste HSS-a, kao prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova. S obzirom na verificirane mandate izabranih članova vijeća ona je vodila čin svečane prisege, a potom je izabran i odbor za izbor i imenovanje . Na prijedlog 1/3 vijećnika to su predsjednik Mario Brađašević, a članovi Nada Nezić i Zoran Majnarić, što je usvojeno jednoglasno.Većinom glasova usvojen je prijedlog za predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća, a to su Mario Brađašević i Brankica Franješević s liste HSS-a.
Konstituirajuća sjednica Općinskoga vijeća završila je intoniranjem državne himne i minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje, civilne žrtve te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Po završenom konstituiranju vijećnicima se pridružio i načelnik općine Zvonimir Karlik. HSS čiju je listu na lokalnim izborima nosio dobio je najveći broj vijećnika.
Podsjetimo, članovi općinskoga vijeća su:Brankica Franješević, HSS; Mario Brađašević,HSS; Nada Nezić, HSS; Željko Petričević,HSS; Vjekoslav Barta HSS; Teodor Kvakić, HSS; Vesna Peterlik, HDZ; Darko Marjanović, nezavisni vijećnik (na listi HDZ-a), Zlatko Devedžić,HDZ ; Zoran Majnarić, HDZ; i Rade Bosanac, SDP.

Tekst i foto: RADIO BLJESAK