Tradicionalni koncert “Božić nam je došao”

"Božić nam je došao"
“Božić nam je došao”

U organizaciji KUD-a Dragalić i pod pokroviteljstvom općine Dragalić, na Štefanje, 26. je prosinca održan tradicionalni božićni koncert pod nazivom “Božić nam je došao”. U prepunom mjesnom domu u Dragaliću uz domaćine su nastupili i članovi izvorne pjevačke skupine Udruge umirovljenika grada NG i Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška, te učenici Područne škole Smrtić-Ratkovac.
Pozdravne je riječi i dobrodošlicu poželjela predsjednica KUD-a Dragalić Katica Matijašević upućujući i čestitke za božićne i novogodišnje blagdane. Zahvalila je svima na dolasku kojim su, kako je istaknula, zapravo odali priznanje svemu što ovaj KUD radi kako bi sačuvao tradicijsku kulturnu baštinu i prezentirao je, kao i ime svoga mjesta i kraja, na gostovanjima , kako u BPŽ, tako i izvan njezinih granica.
Koncet su božićnom pjesmom Radujte se narodi otvorili domaćini, a potom je slavlje rođenja Spasitelja svijeta nastavljeno u slavonskom ozračju, plesomi pjesmom uz zvuke tamburice.
Vrlo lijepu blagdansku čestitku uputili su učenici Područne škole Smrtić-Ratkovac sa svojom učiteljicom Anom Rosić-Kovačević te recitacijama i igrokazom pokazali što je pravi smisao Božića.
Poslije koncerta za sve mještane i sudionike pripremljena je pučka proslava uz domaće “Plusovce”.

Tekst i foto: Radio Bljesak