Obavijest o pregledu prskalica i raspršivača

Ilustracija
Ilustracija

Pregled prskalica i raspršivača tvrtka Terra projekti d.o.o. iz Osijeka obavljat će u petak 13. svibnja 2016. godine ispred Vatrogasnog doma u Dragaliću.
Za uređaje kupljene prije 01.01.2013. na ispitno mjesto treba se prijaviti s uređajem i važećom osobnom iskaznicom/putovnicom, OIB-om te ispuniti letak s tehničkim podacima o stroju. Naljepnica vrijedi 3 godine, a troškovi pregleda propisani su Pravilnikom Ministarstva poljoprivrede («NN» br. 38/13), a ovise o radnom zahvatu prskalice i broju mlaznica).
Uređaji koji su kupljeni nakon 01.01.2013. ne trebaju se dovoziti na pregled, već je potrebno donijeti račun i ispuniti letak s tehničkim podacima uređaja kako bi dobili naljepnicu i bili uvedeni u evidenciju Ministarstva (naljepnica vrijedi 5 godina od kupovine uređaja, plaća se 70 kn + PDV).
Priprema uređaja: prije pregleda potrebno je temeljito očistiti prskalice i raspršivače iznutra i izvana (koristiti sredstva za čišćenje), te pripremiti uređaj: očistiti filtre, propiriti mlaznice, provjeriti pumpu, provjeriti spremnik.
Spremnik mora biti napunjen čistom vodom najmanje 2/3 njegove zapremine.

Za sve manje kvarove, na mjestu pregleda osigurani su rezervni dijelovi.