Godišnja Skupština KUD-a Dragalić

Radno voditeljstvo
Radno voditeljstvo

U nedjelju, 23. veljače 2014. godine, održana je 3. redovna izvještajna sjednica Skupštine KUD-a Dragalić. Sjednici su nazočili općinski načelnik Zvonimir Karlik, predsjednik DVD-a Dragalić Željko Petričević, predsjednik NK Dragalić Mario Brađašević, predstavnici Društva “Naša djeca” Dragalić, predsjednica udruge “Trobojnica tkanica” Đurđica Peterlik, te direktor Radio Bljeska Mato Višić.

Predsjednica KUD-a Dragalić, Kristina Modrić, podnijela je Izvješće o radu i Izvješće o financijskom poslovanju za proteklu 2013. godinu, a tajnica Ivana Matijević je prezentirala Plan rada i Financijski plan za 2014. godinu. Sva izvješća, te Planovi usvojeni su jednoglasno.

U nastavku sjednice predsjednica Kristina Modrić podnijela je ostavku, te se u emotivnom govoru zahvalila na suradnji i velikoj pomoći u osnivanju i radu udruge Općini Dragalić, Općinskom vijeću, načelniku Zvonimiru Karliku i predsjedniku Općinskog vijeća Zlatku Bunjevcu, te DVD-u Dragalić, a uručila im je i prigodne Zahvalnice. Također, na osobni zahtjev, dužnosti člana Upravnog odbora razriješena je Ida Hrnčijar.

Za novog člana Upravnog odbora imenova n je Dragan Matić, a za novu predsjednicu KUD-a Dragalić izabrana je Katica Matijašević. Novoizabrana predsjednica u svom govoru rekla je kako se nada da će nastaviti dobar rad svoje prethodnice, te pozvala članove KUD-a Dragalić da nastave raditi na očuvanju kulturne baštine, običaja i tradicije Dragalića i okolice.